Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور مجلس رئیس جمهور معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها و دستگاه های اجرایی را در دومین سال دولت، به حضور فعال و موثرتر در بررسی کارشناسانه طرح ها و تدوین لوایح متقن و مورد نیاز کشور فراخواند و اظهار داشت: معاونان و مدیران امور مجلس، در مسیر تلاش های شبانه روزی و بی وقفه دولت مردمی، حوزه نرم‌افزاری امور را بر عهده داشته و موظف اند زمینه فعالیت پرشتاب دولت در خدمت به مردم را تسهیل و روان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری برنا، سید محمد حسینی در نخستین گردهمایی صاحب‌نظران و کارشناسان و معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی، خطاب به حاضرین در جلسه گفت: لازم است در سال دوم فعالیت دولت مردمی، در همه حوزه ها ابتکار عمل را در دست گرفته و امور مربوط به رابطه دولت و مجلس و طرح ها و لوایح را با برنامه ریزی و حضور فعال و موثر پیش برد.

معاون رییس جمهور تاکید کرد:  اینکه در قانون‌گذاری بر لایحه محوری تاکید داریم لازمه اش این است که تلاش، برنامه ریزی و اقدام همه جانبه و  مفیدی انجام داده و در ارایه لوایح مورد نیاز کشور پیشگام باشیم.

دکتر حسینی خاطرنشان کرد: در مجلس بعضاً در زمینه یک موضوع طرح های متعدد و متنوعی وجود دارد که بعضا از الزامات اجرایی و کارشناسی لازم برخوردار نیستند و در صورت تصویب نهایی، در روند اجرا با اشکالاتی مواجه می شوند. از جمله اینگونه طرح ها می توان به طرح تقسیمات کشوری و اصلاح قانون جامع انتخابات اشاره کرد که ترجیح دولت ارائه لوایح جامع به مجلس است، برای نمونه در تشکیل استان جدید کرمان جنوبی طرحی در مجلس مطرح بود ولی  دولت به آن اکتفا نکرد و از سوی وزارت کشور لایحه ای تقدیم دولت شد که قرار است به مجلس تقدیم شود.

معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: درباره بحث افزایش تعداد نمایندگان مجلس براساس اصل ۶۴ قانون اساسی که سال ۱۳۶۸ در بازنگری قانون اساسی اضافه گردید، هر ۱۰ سال می‌توان ۲۰ نفر به تعداد نمایندگان افزود که در مجلس پنجم اینکار را انجام دادیم و تعداد را از ۲۷۰ به ۲۹۰ رساندیم ولی از  آن موقع به بعد نمایندگان نتوانستند به دلیل اختلاف نظرها در این زمینه به توافق برسند، اما اگر براساس نگاه جامعی با توجه به معیارها و شاخص هایی که در قانون ذکر شده است دولت به موضوع  ورود پیدا کند و  کار متقن ، منسجم و جامعی ارائه  دهد، میتواند وفاقی ایجاد کند و نمایندگان را متقاعد کند که همراهی نمایند، و این موارد از جمله نمونه‌های عینی است که اگر فعالانه عمل کنیم نتایج بهتر و مفیدی خواهد داشت.

دکتر حسینی افزود: در مورد قانون انتخابات هم  اواخر هر دوره نمایندگان با شتابزدگی طرح ها و ایده هایی مطرح می‌کنند و غالباً هم به نتیجه مطلوب نمی رسد لذا لازم است از طرف دولت لایحه جامعی تدوین شود تا مدام نیاز به اصلاحیه نداشته باشد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با قدردانی از اقدامات و زحمات معاونان پارلمانی دستگاه های اجرایی اظهار داشت: انتظار داریم این هم افزایی و همراهی بیشتر باشد و هر کسی بصورت جزیره ای کار خودش را انجام ندهد چرا که هر  لایحه ای آثار و تبعاتی دارد. باید درباره هر تصمیم گیری قانونی و حتی درباره آیین نامه ، دستورالعمل و بخشنامه ها نیز  همه جوانب مورد توجه قرار بگیرد تا متنی که در نهایت تصویب  می شود دقیق و قابل اجرا بوده و تبعات منفی برای کشور نداشته باشد.

 دکتر حسینی استفاده از ظرفیت علمی کارشناسان و صاحب نظران وزارتخانه ها در کنار اساتید حوزه و  دانشگاه را ضروری و مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: رئیس جمهور از ابتدا تاکید داشتند که دانشگاه پشتوانه فکری دولت است لذا این موضوع نباید در حد حرف باشد و باید آن را اجرایی و عملیاتی کنیم . پشتوانه یک طرح و  لایحه باید نظرات علمی محققان و پژوهشگران دانشگاهی و حوزوی باشد تا ضمن آشنایی اساتید و پژوهشگران با واقعیت های جامعه،  بواسطه نظراتشان برای گرفتاری‌های جامعه نیز چاره اندیشی شود.

 دکتر حسینی گفت: دولت کارنامه درخشانی در  یکسال گذشته داشته است و در بخش های مختلف از جمله بهداشت و درمان، سیاست خارجی، اقتصاد، صنعت، کشاورزی و فعالیتهای عمرانی گام‌های بلندی برداشته است و کارنامه معاونان پارلمانی نیز  بخش نرم افزاری دولت است تا طرح ها و لوایح  را ساماندهی و مسیر حرکت و اقدامات دولت را در خدمت هر چه بهتر، روان و تسهیل کنند.

معاون امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به احادیث و روایاتی از ائمه اطهار علیه السلام در خصوص اهمیت توجه به علم، تحقیق و اندیشه گفت : احادیث نورانی و مفاهیم بلند قرآنی در خصوص علم و اندیشه ورزی برای این است که انجام همه امور با تفکر،  تدبر و تامل همراه باشد و در غیر اینصورت فایده چندانی نخواهد داشت. بدون تردید با مطالعه و تحقیق می توان مرز دانش را گسترش داد. رهبر فرزانه انقلاب نیز این حدیث معروف را از  مولی علی علیه السلام بارها بیان کرده اند که العلم سلطان، علم مایه قدرت و اقتدار است.  همچنین در روایات از علم به عنوان کنز یعنی گنج و سرمایه یاد شده است، کشوری می تواند پیشرفته باشد که به  دانش، پژوهش و  کار تحقیقاتی متکی باشد. 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه حکمرانی خوب نیازمند قانون مناسب و جامع است، گفت: اگر روند قانون گذاری درست انجام نشود در مسیر اجرا مشکلات فراوانی ایجاد خواهد شد و مرتب نیازمند اصلاحیه و تغییر خواهیم بود.

  معاون امور مجلس رئیس جمهور تاکید کرد: قانون نباید ابهام داشته باشد که هر کس برداشت و تفسیر خود را داشته باشد و اگر بطور مثال مجلس در زمینه بودجه تصمیمی می گیرد باید منابع آن مشخص باشد در غیر این صورت قابلیت اجرا نخواهد داشت. 

دکتر حسینی با اشاره به لزوم توجه به چالش ها و آسیب های قانونگذاری ، وجود نگاه سیستمی و نظام مند در قانونگذاری را مورد تاکید قرار داد و گفت: در قانونگذاری وجود نگاه بخشی و جزیره ای می تواند آثار و تبعات منفی فرهنگی، سیاسی و امنیتی داشته باشد اگر برای موضوع مهمی مانند اصلاح نحوه توزیع یارانه ها تبیین و زمینه سازی درستی انجام نمی شد، چه بسا شرایط سوء استفاده و غائله آفرینی دشمنان و بدخواهان فراهم می شد.

معاون رئیس جمهور افزود: ممکن است اهداف کسانی که قانون را می نویسند خیر و برای اصلاح امور باشد اما عده‌ای که منافع‌شان به خطر می‌افتد ساکت ننشیند لذا نیاز است که در تدوین قوانین جامع نگری وجود داشته و ابعاد مختلف و تبعات آن مورد توجه قرار بگیرد.

 دکتر حسینی با اشاره به مشکل تورم قوانین و لزوم تنقیح قوانین و مقررات اظهار داشت: بعضی از  آیین‌نامه‌های موجود، مربوط به  سال ۱۳۰۱ و حدود صد سال پیش است که باید پالایش و از رده خارج شوند تا هم مجریان احاطه کاملی پیدا کنند و هم افرادی که با آنها سر و کار دارند بتوانند به سهولت کار خود را انجام دهند. به جای اینکه تورم قانون داشته باشیم  باید قانون متقن، جامع و همه جانبه نگر تهیه کنیم.

 معاون رئیس جمهور در ادامه توجه به اقتضائات زمان در قانون گذاری را حائز اهمیت دانست و گفت: اگر علم به اقتضائات و تحولات زمان وجود نداشته باشد در مقابل هجمه ها و شبهات آسیب پذیر خواهیم بود. ضمن اینکه باید در  نیازسنجی تقنینی نیز  پیش قدم شده و قوانین مورد نیاز جامعه را تدوین کنیم  در این راستا باید هر دستگاه و وزارتخانه‌ای بررسی کند که چه نیازهایی وجود دارد و براساس آن پیشنهاد تدوین قانون لازم را ارائه دهد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور  با تاکید بر اینکه بعد از گذشت چهار دهه استفاده از روش آزمون و خطا زیبنده نظام اسلامی نیست ، اظهارداشت: در حالیکه افراد اندیشمند و متفکر فراوانی در کشور وجود دارد نباید ضعف‌ در قانون و مقررات وجود داشته باشد. اگر قانون مدام اصلاحیه بخورد و در جامعه تزلزل ایجاد کند، اعتمادی به قانون نخواهد بود و حتی ممکن است زمینه ای برای افزایش فشارهای اجتماعی شود تا برخی قوانین مفید تغییر یابد.

معاون رییس جمهور  در ادامه استفاده از تجربه تاریخی و  تجربه سایر کشورها را در ارتقای قوانین و  کارآمدی و ماندگاری آن مورد تاکید قرار داد.

 دکتر حسینی تصریح کرد: باید به انتظارات دولت توجه داشت وقتی که اعضای دولت و رئیس جمهور شبانه روز  تلاش می کنند انتظار دارند که در هر بخشی،  هر مدیری وظیفه و مسئولیت اش را درست انجام دهد و با روحیه تحول خواهی و انقلابی گری دولت همسو و همراه باشد در غیر این صورت باید جای خود را به کسی بدهد که به چنین روحیه ای متعهد است.

در این مراسم دکتر نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با تقدیر از اهتمام جدی دولت برای ایجاد تعامل حداکثری و موثر، پیشنهادات خود را برای تقویت هرچه بیشتر رابطه دو قوه  ارایه داده و بر آمادگی مرکز پژوهش ها بر همکاری با برنامه های معاونت امور مجلس تاکید کرد. 

دکتر ادیانی معاون تقنینی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری نیز در سخنانی از برنامه ریزی های انجام شده برای استفاده از ظرفیت های کارشناسی دستگاه های اجرایی و اساتید دانشگاه در خصوص ساماندهی موثر طرح‌ها و لوایح خبر داد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دستگاه های اجرایی دولت رئیس جمهور وزارتخانه مجلس دستگاه های اجرایی معاونان پارلمانی دکتر حسینی رئیس جمهور امور مجلس طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۲۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ارتباطات: رفع فیلتر صرفا با امضای رئیس جمهور؟ توصیه می‌کنم دوباره قانون را بخوانید

وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که «برخی نمایندگان مجلس ادعا کردند که رفع فیلترینگ با امضای رئیس جمهور است، شما این را تایید می‌کنید؟»، اظهار داشت: قانون وجود دارد، سازوکار پیش بینی شده، توصیه میکنم دوستان قانون جرایم رایانه‌ای را مطالعه کنند و ببینند که چیست.

به گزارش ایلنا، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری در جمع خبرنگاران حاضر در حیات دولت گفت: روز معلم را به همه معلمان عزیز کشور و اساتید دانشگاهی کشور تبریک عرض میکنم، همچنین روز کارگر را به همه زحمتکشان تبریک و تهنیت عرض میکنم و آروزی تندرستی و سلامتی داریم.

به مناسبت روز معلم به همه معلمانی که از طریق نرم‌افزار شاد با دانش آموزان خود در ارتباط هستند، یک بسته رایگان استفاده از شاد را در تعامل با اپراتور‌های ارتباطی طراحی کردیم و معلمان عزیزی که از شاد استفاده می‌کنند می‌توانند بدون محدودیت زمانی یک بسته ۳۰ گیگابایتی که در اختیار آن‌ها قرار می‌گرد استفاده کند تا هروقت که تمام شود، برای کسانی که در شاد فعال می‌شوند به صورت اتوماتیک فعال می‌شوند.

وی درخصوص زمان تاسیس پایگاه پایگاه چابهار، عنوان کرد: پایگاه فضایی جدیدی که در جنوب کشور در دست ساخت داریم در همین دولت احداث آن آغاز شد، الحمدلله کار دارد انجام می‌شود. امیدواریم که امسال بتوانیم فاز اول آن را به اتمام برسانیم و بتوانیم اولین پرتاب را داشته باشیم که پایگاه راهبردی مهمی برای صنعت فضای کشور خواهد بود.

وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که «برخی نمایندگان مجلس ادعا کردند که رفع فیلترینگ با امضای رییس جمهور است، شما این را تایید می‌کنید؟»، اظهار داشت: قانون وجود دارد، سازوکار پیش بینی شده، توصیه میکنم دوستان قانون جرایم رایانه‌ای را مطالعه کنند و ببینند که چیست.

وی در رابطه با فروش خطوط رند به قیمت‌هایی گران‌تر از نرخ مصوب، ابراز داشت: مصوباتی درخصوص واگذاری خطوط رند وجود دارد که اگر در چارچوب آن مصوبات انجام دهند به هر حال منعی وجود ندارد اما برای واگذاری خط به قیمت مصوب، مقرراتی وجود دارد که معمولا براساس همان مصوبات انجام می‌شود.

زارع در رابطه با امکان و احتمال ارایه خدمات پرتاب ماهواره به سایر کشورها بعد از تاسیس ایستگاه پراب جنوب، گفت: بله ما همین الان هم این امکان را داریم اما در پایگاه جدیدی که می‌سازیم امکان قرار دادن ماهواره در لایه‌های مختلف و مدارهای مختلف فراهم می‌شود، در حال رایزنی هستیم و تلاش ما این است که تا پایان دولت این مساله محقق شود.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور
  • جدیدترین اظهارات معاون پارلمانی رییس جمهور در خصوص تقسیم استان‌های کرمان و تهران
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیریه روستایی کشور با حضور معاون رييس جمهور/همت ۱۰۰ میلیارد تومانی خیرین
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان + تصاویر
  • اعضای شبکه اجرای قانون اساسی در استان بوشهر معرفی شدند
  • معاون پارلمانی رئیسی: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری خوبی با دولت داشته باشد؛ البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلتر صرفا با امضای رئیس جمهور؟ توصیه می‌کنم دوباره قانون را بخوانید
  • امیدواریم مجلس یازدهم یکی دو لایحه مهم را قبل از رفتن تصویب کند/ هیچ تنشی میان دولت و مجلس نیست
  • معاون رئیسی: از مجلس فعلی راضی هستیم اما... /در بودجه اختلافاتی بین دو قوه وجود داشت
  • پخش زنده| نشست وزرا و معاونان رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه دولت